ASF: FORTE Asigurari si LIG Insurance nu au implementat masurile asumate in urma testelor de stres

Companiile FORTE Asigurari Reasigurari si LIG Insurance nu au realizat, pana la sfarsitul lunii martie a.c., masurile asumate prin planurile transmise ASF in urma exercitiilor de evaluare a activelor si pasivelor societatilor din domeniu, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara.insurance1

In cadrul sedintei de miercuri, 20 aprilie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat o "informare privind realizarea planurilor de masuri transmise de societatile participante la exercitiile BSR (Balance Sheet Review) si BSRE (Balance Sheet Review Extended) pana la 31 martie 2016. Pe langa societatile de asigurare aflate in redresare, doar societatile FORTE Asigurari Reasigurari si LIG Insurance nu au realizat masurile asumate", se arata in comunicatul ASF.

Companiile aflate, in prezent, in redresare financiara sunt EUROINS si CITY Insurance. In acelasi timp, CARPATICA Asig se afla in procedura de rezolutie.

Evaluarea a fost facuta anul trecut, in cadrul exercitiului BSRE, unde au fost evaluati in total 21 de asiguratori de pe piata locala. Conform rezultatelor facute publice la momentul respectiv, FORTE Asigurari si LIG Insurance nu respectau, dupa ajustarile efectuate de auditori, mai multe prevederi legale referitoare la solvabilitate sau la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Anterior, in primavara anului 2015, a avut loc prima etapa a programului de evaluare independenta a societatilor de asigurari din Romania - BSR - la care au participat 13 societati de asigurare.

sursa: 1asig.ro