CITY Insurance trebuie sa isi majoreze capitalul cu 30 de milioane de euro pana la sfarsitul lunii septembrie

Planul de redresare financiara aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru City Insurance, in sedinta din 19 iulie 2016, prevede, printre altele, ca asiguratorul sa isi majoreze capitalul cu 30 de milioane de euro pana la finele lunii septembrie.
  
Pe langa aceasta, planul cuprinde recuperarea imprumuturilor acordate de # Insurance unor societati afiliate (CITY Invest), partenerilor (UNITY Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro.

In ceea ce priveste reasigurarea, CITY Insurance trebuie sa isi sindicalizeze tratatele de reasigurare de tip cota-parte pentru asigurarea RCA, dar sa isi si restructureze complet programul de incheiere a unui nou tratat cu reasiguratori supravegheati in sistem echivalent Solvency II.city

De asemenea, efectuarea si depunerea raportului de audit intocmit potrivit contractului cu Deloitte, trebuie sa aiba loc pana la 30.09.2016.
 
Aceste masuri nu influenteaza obiectul de activitate a societatii CITY Insurance. Toate politele emise sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite de asigurare, precizeaza ASF.

Consiliul ASF decis, pe 18 aprilie a.c., deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan in cazul CITY Insurance. 

Decizia ASF s-a bazat pe concluziile unei analize diagnostic de supraveghere si a unui raport de control inopinat care au scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului societatii, se arata in comunicatul transmis de Autoritate. Printre cele mai importante probleme identificate in situatia societatii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de dauna, de 43% si coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurari generale, care nu respecta prevederile normelor in vigoare.

Asiguratorul a avut subscrieri totale de 502 milioane de lei in 2015, echivalentul unei cote de piata de 5,74%, conform datelor ASF. Pierderea raportata de asigurator pentru anul trecut a fost de circa 5 milioane de lei.

sursa: 1asig.ro