Concurenta pe piata de brokeraj este in mare masura aceeasi

  Numarul brokerilor s-a redus la circa 300 la inceputul acestui an, ca urmare a noilor cerinte privind nivelul minim al capitalului social necesar. Totusi, desi numarul brokerilor va fi mai mic, va creste numarul asistentilor in brokeraj. Astfel, "concurenta este in mare masura aceeasi pentru noi", a subliniat Adriana GRECU, CEO-ul AON Romania.

   Conform Normei 9/2015, brokerii au obligatia ca, incepand cu 1 ianuarie 2016, sa dispuna de un capital social minim de 150.000 de lei.

   "Piata de brokeraj este mai bine structurata acum, dar inca mai este mult loc pentru a creste calitatea serviciilor, pentru a educa clientul si pentru a-i castiga increderea", a declarat Adriana GRECU.

   Adriana GRECU a precizat ca efortul financiar aferent majorarii de capital a fost destul de mare pentru un broker de talie mica sau medie, insa a remarcat faptul ca exista si brokeri care si-au majorat capitalul chiar peste nivelul minim impus de ASF, ceea ce demosntreaza ca detineau sumele si nu le-a fost greu sa se adapteze situatiei.

   "Provocarile pietei sunt aceleasi ca si in anii trecuti: lipsa investitiilor semnificative in Romania, anul electoral in care ne aflam, precum si continua lupta pentru pretul cel  mai mic, pe care am simtit-o mai putin imediat dupa falimentul ASTRA, dar care pare sa revina", a adaugat ea.

   Potrivit ultimelor date publicate de ASF, in primele noua luni ale anului 2015, primele intermediate de brokerii de asigurare, respectiv 3,76 milioane de lei, au reprezentat 59,33% din primele brute subscrise de asiguratori. Fata de perioada similara a anului 2014 s-a inregistrat o crestere cu 13,59% a volumului de prime intermediate.

 

sursa:1asig.ro