Se apropie anotimpul canicular, pornim aparatele de aer conditionat!

Reducerea temperaturii in case vara este o problema cu care majoritatea dintre noi se confrunta. Atunci cand deschiderea ferestrelor nu mai da randament, apelam la diverse sisteme de ventilatie si aparate de racire, de tipul aerului conditionat.

Nu ne dam seama insa ca functionarea permanenta sau pe perioade lungi de timp a acestor tipuri de aparate, atrage costuri mari de intretinere si cresteri uriase ale consumului energetic!

Evalueaza-ti locuinta din timp! Pentru a determina situatia energetica in care se afla imobilul tau acum, specialistii iti recomanda parcurgerea unor investigatii de specialitate: obtine un certificat energetic si valorifica informatiile extrase din acest document!

Ce este certificarea energetica?

Certificare energetica va ofera informatii relevante despre performanta energetica a unei cladiri. Procesul este simplu, rapid si deloc costisitor, daca este efectuat corespunzator, prin intermediul unei echipe de auditori avizati, care intocmesc certificatul de performanta energetica!

In functie de performanta energetica stabilita de auditorii, casa poate fi incadrata in 7 clase - fiecare dintre aceste clase indica consumul estimative de energie. Imobilele aflate in clasa A au cel mai scazut consum de energie - mai putin de 125 de kWh/m2/an, iar cele din clasa G - cel mai ridicat consum, cu peste 820 kWh/m

Ce alte informatii poti afla din certificatul energetic:audit_400_03

  • calitatea constructiei din punct de vedere al confortului imobilului si a infrastructurii,
  • nevoia unor investitii suplimentare: lucrari de renovare, izolare termica, sistemul de incalzire


Acest tip de investigatie iti ofera informatii suplimentare despre constructive propriu-zisa, din punct de vedere termotehnic si functional; poti afla asadar consumul real de energie in conditii normale de functionare si stabili solutii de reducere a consumului energetic!

In urma acestor investigatii, auditorii iti prezinta caracteristicile termice si energetice si stabilesc un plan de reabilitare termica si modernizare energetica a cladirii, care te ajuta sa te folosesti cat mai mult de resursele proprii! Astfel, constructia pastreaza racoare vara, iar iarna caldura!

sursa: ziare.com