Cabinet Particular Audit Energetic Corbeanca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre AUDITOR ENERGETIC ION ADRIAN IONUT CERTIFICATE DE PERFORMANTA ENERGETICA - Cabinet Particular Audit Energetic Corbeanca. Cabinet Particular Audit Energetic Corbeanca Certificat Energetic | Audit Energetic | Auditor Energetic.
Certificatul de performanță energetică reprezintă un document obligatoriu pentru clădirile sau unitățile de cladire care se vând sau se închiriază, conform legii 159/2013 de modificare și completare a legii 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor.
În cuprinsul certificatului de performanta energetica se regăsesc urmatoarele elemente: clasa energetică în care se încadrează apartamentului sau clădirea auditată, nota energetică, consumul total anual specific de energie, indicele emisiilor de CO2, grilele energetice și penalitățile acordate clădirii.
- Clasa energetică este o funcție a consumului total de energie în decursul unui an, raportat la suprafața utilă [Kwh/mp, an].
- Consumul total anual specific de energie se obține însumând consumurile anuale specifice de energie pentru încalzire, preparare apă caldă de consum, iluminat, climatizare și ventilare.
- Clădirile pentru care se vor întocmi certificate de performanta energetica trebuie să fie prevăzute cu instalații de încălzire, de producere a apei calde de consum și de iluminat. Certificatul de performanta energetica se întocmește de către un auditor energetic atestat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și are valabilitate 10 ani sau până la realizarea unor modificări substanțiale aduse clădirii sau instalațiilor acesteia.
Majoritatea clădirilor din România au consumuri energetice specifice anuale pentru încălzire, apă caldă, ventilaţie şi iluminat de peste 200 kWh/m2an, ceea ce le plasează în clasele energetice C, D și E (coborând, în unele cazuri, chiar spre F și G).
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 18 din 2009 (modificată și completată de O.U.G. 63/2012) s-a stabilit ”ca scop creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, astfel încât ţinta consumului anual specific pentru încălzire să scadă sub 100 kW/m2an, în condiții de eficiență economică".
Elaborarea certificatului energertic incepe prin vizita locuintei ce urmeaza a fi certificata pentru a colecta informatii. Vizita include un tur al locuintei (inclusiv pod, subsol, casa scarii, balcoane), cu luarea de notite, studiul documentelor disponibile, evaluarea instalatiilor cladirii, fotografierea elementelor importante, a eventualelor imbunatatiri realizate si a oricaror detalii esentiale necesare calculelor. Numai elementele si faptele ce pot fi observate direct, vizual, sau care reies dintr-un document acceptabil pot fi luate in considerare.
Pornind de la caracteristicile reale ale cladirii evidentiate in urma vizitei, se calculeaza consumurile specifice cu ajutorul carora imobilul se incadreaza intr-o clasa de performanta energetica, acordandu-se totodata si o nota energetica.
In final se elaboreaza Certificatul Energetic care este un document oficial tiparit ce cuprinde indicatori numerici si care exprima performanta energetica a locuintei.
Pretul intocmirii Certificatului de Performanta Energetica urmeaza trend-ul de pe piata si variaza in functie de complexitatea si marimea lucrarii si de urgenta eliberarii lucrarii.
Piata principala este judetul Ilfov si Bucuresti insa se poate face audit oriunde in tara.
Sunati acum pentru estimarea unui tarif corect!
0723.996.564
Servicii
- Evaluarea prin calcul a performantelor termoenergetice ale sistemului de anvelopa al locuintei
- Verificarea acumularii de apa de la an la an in structura interioara a elementelor de constructie
- Verificarea cuantumului coeficientului global de izolare termica a cladirii
- Solutii pentru reducerea consumului de energie pentru incalzire si apa calda menajera, fara diminuarea confortului
- Solutii de reabilitare/modernizare termica a anvelopei cladirii
- Analiza economica asupra solutiilor propuse
- Aceste servicii sunt incluse in acest certificat energetic.
Actele necesare intocmirii unui certificat energetic
Cea mai importanta piesa este Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente care contine toate elementele necesare calculului determinarii performantei energetice a imobilului dumneavoastra, dupa cum este enumerat mai jos:
- partiurile de arhitectura ale fiecarui nivel;
- dimensiunile geometrice ale elementelor de constructii: fundatii, pereti, stalpi, grinzi, buiandrugi, placi, elementele sarpantei;
- dimensiunile golurilor din pereti, distanta dintre goluri, inaltimea parapetelor;
- structura anvelopei cladirii;
- tipul de usi si ferestre;
- alcatuirea elementelor de separare intre spatii cu diverse regimuri de temperatura (spatii secundare);
- planuri si scheme ale instalatiilor de incalzire, ventilare, climatizare, preparare a apei calde de consum si electrice (iluminat).
In cazul cand aceasta documentatia de baza lipseste, se va executa un releveu al cladirii, evidentiindu-se toate elementele enumerate mai sus.