Cabinet Particular Audit Energetic Gheorgheni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre PUSKAS ELEMER - AUDITOR ENERGETIC PENTRU CLADIRI - Cabinet Particular Audit Energetic Gheorgheni. Cabinet Particular Audit Energetic Gheorgheni Certificat Energetic | Audit Energetic | Auditor Energetic.
Întocmirea raportului de audit energetic este un element esenţial al procedurii de realizare a auditului energetic şi reprezintă o prezentare a modului în care a fost efectuat auditul, a principalelor caracteristici energetice ale clădirii, a măsurilor propuse de modernizare energetică a clădirii şi instalaţiilor aferente acesteia, precum şi a concluziilor referitoare la măsurile eficiente din punct de vedere economic. Această prezentare trebuie adaptată de fiecare dată in funcţie de beneficiarul potenţial al raportului, ţinând seama de faptul că în final acesta va fi cel care va decide în privinţa modernizării energetice a clădirii.
Forma în care este întocmit raportul de audit energetic, prezentarea acestuia, modul de redactare, claritatea şi uşurinţa de interpretare a conţinutului acestuia sunt esenţiale pentru beneficiarul raportului.
Tratăm fiecare client cu seriozitate şi promptitudine!
Ne puteti contacta la telefon 0756.556.721
sau email puskas.elemer@freemail.hu
Servicii
AUDIT ENERGETIC - GRADUL I
- Evaluarea prin calcul a performantelor termoenergetice ale sistemului de anvelopa al locuintei
- Verificarea acumularii de apa de la an la an in structura interioara a elementelor de constructie
- Verificarea cuantumului coeficientului global de izolare termica a cladirii
- Solutii pentru reducerea consumului de energie pentru incalzire si apa calda menajera, fara diminuarea confortului
- Solutii de reabilitare/modernizare termica a anvelopei cladirii
- Analiza economica asupra solutiilor propuse
- Aceste servicii sunt incluse in acest certificat energetic.
Cea mai importanta piesa este Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente care contine toate elementele necesare calculului determinarii performantei energetice a imobilului dumneavoastra, dupa cum este enumerat mai jos:
- partiurile de arhitectura ale fiecarui nivel;
- dimensiunile geometrice ale elementelor de constructii: fundatii, pereti, stalpi, grinzi, buiandrugi, placi, elementele sarpantei;
- dimensiunile golurilor din pereti, distanta dintre goluri, inaltimea parapetelor;
- structura anvelopei cladirii;
- tipul de usi si ferestre;
- alcatuirea elementelor de separare intre spatii cu diverse regimuri de temperatura (spatii secundare);
- planuri si scheme ale instalatiilor de incalzire, ventilare, climatizare, preparare a apei calde de consum si electrice (iluminat).
In cazul cand aceasta documentatia de baza lipseste, se va executa un releveu al cladirii, evidentiindu-se toate elementele enumerate mai sus.
Documentul este necesar pentru:
-locuinţe unifamiliale
-blocuri de locuinţe
-birouri
-clădiri ale instituţiilor de învăţământ
-spitale
-hoteluri / restaurante
-săli de sport
-clădiri pentru servicii de comerţ sau alte tipuri de clădiri consumatoare de energie
-clădirile aflate în proprietatea sau administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice.
Certificatul nu este necesar pentru clădiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită. De asemenea, documentul nu este necesar pentru clădiri folosite ca lăcaşuri de cult sau pentru alte activităţi cu caracter religios, pentru clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la doi ani, din zone industriale, ateliere şi clădiri nerezidenţiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie, pentru clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de patru luni pe an, pentru clădiri independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.