Audit Energetic Otopeni
Audit Energetic Otopeni
Cabinet Particular Audit Energetic Otopeni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Audit Energetic Otopeni - Cabinet Particular Audit Energetic Otopeni. Cabinet Particular Audit Energetic Otopeni Certificat Energetic | Audit Energetic | Auditor Energetic.
Audit energetic / Certificate energetice
Evaluari imobiliare
Nina Stelea
0722286440
nina.stelea@yahoo.com
Biroul nostru va sta la dispozitie pentru eliberarea de Certificat de performanta energetic si pentru intocmirea a unui raport energetic.
Auditul energetic al unei cladiri urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.
Etapele unui audit energetic
Procesul de auditare energetica a unei cladiri se realizeaza in mai multe etape:
- Evaluarea performanţei energetice a cladirii reale care este supusa auditului energetic
- Evaluarea performanţei energetice a cladirii de referinta in conditii normale de utilizare
- Identificarea masurilor de modernizare energetica si analiza eficientei economice a acestora.
- Intocmirea raportului de audit energetic.
Certificatul de Performanta Energetica este un document tehnic cu caracter informativ, care incadreaza imobilul Dvs. (locuinţa, apartamentul, cladirea) intr-una din cele 7 clase de eficienta energetica stabilite la nivelul Uniunii Europene.
Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European cu privire la performanța energetică a clădirilor solicită statelor membre să stabilească un sistem de certificare energetică a imobilelor.
Pornind de la caracteristicile sistemului de construcţie şi a instalaţiilor aferente, Certificatul energetic stabileşte indicative de performanţă energetică şi de mediu. Acestea oferă proprietarului şi potenţialului cumpărător sau chiriaş informaţii privind consumul real de energie, însemnând costuri lunare de întreţinere şi cheltuieli necesare pentru a optimiza performanţa energetică a clădirii.
De când este obligatoriu Certificatul Energetic?
Începând de la 1 ianuarie 2011, proprietarii sunt obligaţi să deţină certificate energetice ale clădirilor şi să le pună la dispoziţia potenţialilor cumpărători sau chiriaşi. Dacă se încheie contracte de vânzare – cumpărare şi închiriere a locuinţelor sau se doreşte reabilitarea termică a imobilului, proprietarii vor fi nevoiţi să obţină Certificatul Energetic al clădirii.
Pentru construcţiile noi, prevederea legală este valabilă din anul 2007.
Certificatul Energetic se elaborează pentru următoarele clădiri noi sau existente, care se construiesc, sunt vândute sau închiriate:
- locuinţe unifamiliale
- blocuri de locuinţe
- birouri
- clădiri de învăţământ (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, universităţi, cămine, internate)
- spitale, policlinici
- hoteluri şi restaurante
- săli de sport
- clădiri pentru servicii de comerţ (magazine, spaţii comerciale, sedii de firme, bănci)
- alte tipuri de clădiri consumatoare de energie (clădiri industriale cu regim normal de exploatare)
Pentru categoriile de clădiri care se vând sau se închiriază, certificatul trebuie realizat de către proprietar.
În cadrul programului Prima Casa, certificatul de performanţă energetică este obligatoriu, fiind necesară anexarea lui în copie conformă cu originalul la dosarul care se înaintează către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Locuinţele acceptate în program sunt cele care se încadrează într-una din clasele de eficienţă energetică A, B sau C.
În cadrul programului Prima Casă pot fi achiziţionate:
- Locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date în exploatare prin programele derulate de A.N.L.;
- Locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.;
- Locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.
De asemenea, prin programul Prima casă puteţi obţine un împrumut cu ajutorul căruia să vă construiţi propria locuinţă. Este vorba despre:
- Locuinţe care urmează să se construiască de către beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele derulate de A.N.L.;
- Locuinţe care urmează să se construiască prin asociaţii fără personalitate juridică, constituite de minimum 2 beneficiari. Condiţia obligatorie este ca cel puţin unul dintre ei să fie proprietarul terenului pe care se construieşte locuinţa colectivă.
SERVICII DE EVALUARI IMOBILIARE
(EVALUATOR AUTORIZAT ANEVAR)
De asemenea, realizam evaluari si reevaluari-actualizari imobiliare, la standarde profesionale internationale pentru:
- Apartamente;
- Case, vile;
- Spatii comerciale;
- Spatii de productie;
- Spatii de depozitare, hale;
- Construcții industriale;
- Construcții cu destinatie turistica;
- Construcții cu utilizari speciale.