Cabinet Particular Certificate Energetice Gheorgheni

Certificate Energetice Gheorgheni

CERTIFICATE ENERGETICE PENTRU CLADIRI - PUSKAS ELEMER

Cabinet Particular Certificate Energetice Gheorgheni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre CERTIFICATE ENERGETICE PENTRU CLADIRI - PUSKAS ELEMER - Cabinet Particular Certificate Energetice Gheorgheni. Cabinet Particular Certificate Energetice Gheorgheni Certificate Energetice Intocmire si Eliberare


   Prin certificat de performanta energetica se intelege documentul oficial, elaborat de catre auditorul energetic pentru cladiri, atestat de catre organismele acreditate, care prezinta, intr-un mod sintetic si standardizat performanta energetica a cladirii sau apartamentului.

   Certificatul de performanta energetica va indica consumurile normate, in Kwh/mp/an, pentru "incalzire", "apa calda menajera", "iluminat", "climatizare" si "ventilare" si va incadra imobilul / apartamentul intr-o clasa energetica. Aceste consumuri se vor calcula dupa un algoritm stabilit de catre o metodologie si vor tine cont de elemente precum starea imobilului, vechime, arhitectura, materiale utilizate, zona climatica, etc; in urma acestui calcul, imobilul va fi incadrat intr-o clasa energetica si i se va atribui o nota energetica.

Tratăm fiecare client cu seriozitate şi promptitudine!

Ne puteti contacta la telefon 0756.556.721

sau email puskas.elemer@freemail.hu

 

Servicii

CERTIFICATUL ENERGETIC este necesar pentru: certificat_energetic_2

-locuinţe unifamiliale

-blocuri de locuinţe

-birouri

-clădiri ale instituţiilor de învăţământ

-spitale

-hoteluri / restaurante

-săli de sport

-clădiri pentru servicii de comerţ sau alte tipuri de clădiri consumatoare de energie

-clădirile aflate în proprietatea sau administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice.

 

   Certificatul nu este necesar pentru clădiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită. De asemenea, documentul nu este necesar pentru clădiri folosite ca lăcaşuri de cult sau pentru alte activităţi cu caracter religios, pentru clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la doi ani, din zone industriale, ateliere şi clădiri nerezidenţiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie, pentru clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de patru luni pe an, pentru clădiri independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

 

AUDITUL ENERGETIC presupune:

 • Evaluarea prin calcul a performantelor termoenergetice ale sistemului de anvelopa al locuintei
 • Verificarea acumularii de apa de la an la an in structura interioara a elementelor de constructie
 • Verificarea cuantumului coeficientului global de izolare termica a cladiriiaudit_energetic_6.
 • Solutii pentru reducerea consumului de energie pentru incalzire si apa calda menajera, fara diminuarea confortului
 • Solutii de reabilitare/modernizare termica a anvelopei cladirii
 • Analiza economica asupra solutiilor propuse
 • Aceste servicii sunt incluse in acest certificat energetic.

 

   Cea mai importanta piesa este Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente care contine toate elementele necesare calculului determinarii performantei energetice a imobilului dumneavoastra, dupa cum este enumerat mai jos:

 • partiurile de arhitectura ale fiecarui nivel;
 • dimensiunile geometrice ale elementelor de constructii: fundatii, pereti, stalpi, grinzi, buiandrugi, placi, elementele sarpantei;
 • dimensiunile golurilor din pereti, distanta dintre goluri, inaltimea parapetelor;
 • structura anvelopei cladirii;
 • tipul de usi si ferestre;
 • alcatuirea elementelor de separare intre spatii cu diverse regimuri de temperatura (spatii secundare);
 • planuri si scheme ale instalatiilor de incalzire, ventilare, climatizare, preparare a apei calde de consum si electrice (iluminat).

 

   In cazul cand aceasta documentatia de baza lipseste, se va executa un releveu al cladirii, evidentiindu-se toate elementele enumerate mai sus.

Galerie foto