Cabinet Particular Audit Energetic Patarlagele reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Sigaciu D. Valentin - Audit Energetic Patarlagele Certificate Energetice - Cabinet Particular Audit Energetic Patarlagele. Cabinet Particular Audit Energetic Patarlagele Certificat Energetic | Audit Energetic | Auditor Energetic.
Auditorul energetic este o persoana fizica atestata sa inspecteze si evalueze eficienta consumurilor de energie intr-un imobil. In acest scop, un auditor energetic diagnosticheaza consumul de energie, urmareste pierderile de caldura, verifica eficienta incalzirii, eficienta instalatiei de preparare a apei calde de consum, a retelei electrice de iluminat, a ventilatiei si a sistemelor de aer conditionat intocmind, in urma unui audit energetic, Certificatul Energetic.
Evaluarea performanţelor energetice ale unei clădiri se referă la determinarea nivelului de protecţie termică al clădirii şi a eficienţei energetice a instalaţiilor de încălzire interioară, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum şi de iluminat.
Certicarea energetică a clădirilor reprezintă activitatea de clasificare energetică a clădirilor prin încadrarea în clase de performanţă energetică şi de mediu, de notare din punct de vedere energetic şi elaborarea certificatului de performanţă energetică in vederea vanzarii, cumpararii, inchirierii de locuinte sau spatii comerciale.
Executam studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata.
Acest Studiu este cerut prin Certificatul de urbanism, conform Legii 372/2005 modificată prin Legea 156/2016 si este solicitat de către Primărie prin Certificatul de Urbanism , la obtinerea Autorizatiei de construire.
Studiul mai este denumit uneori Studiu de eficienţă energetică sau Studiu privind performanţa energetică.
Astfel, se evaluează cât de fezabilă tehnic, economic şi din punct de vedere al mediului, ar fi utilizarea unor sisteme alternative de eficienţă ridicată, la clădirea proiectată.
Studiul privind sursele regenerabile (sau alternative) presupune studierea:
- fezabilitatii din punct de vedere tehnic a solutiilor propuse;
- fezabilitatea economica, adica amortizarea solutiilor;
- reducerea poluarii mediului dupa implementarea solutiilor propuse.
Sursele alternative sau regenerabile studiate conform legii sunt:
- sisteme solare termice (panouri solare pentru producere agent termic), pentru incalzire apa calda menajera sau aport la incalzire spatiala;
- sisteme solare fotovoltaice, pentru producere energie electrica;
- sisteme de cogenerare sau trigenerare;
- sisteme cu pompe de caldura;
- surse care utilizeaza biomasa;
- schimbatoare recuperatoare de caldura.
- alte surse regenerabile existente in zona respectiva (geotermal, eolian etc.).
Servicii
- expertiză termoenergetică;
- audit energetic pentru construcţii şi instalaţii;
- inspectii termografice,
- certificare energetică (elaborarea certificatelor de performanță energetică a clădirilor și unităților de clădire);
- consultanţă energetică;
- studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata.