Cabinet Particular Certificate Energetice Pancota

Certificate Energetice Pancota

Audit Energetic Pancota, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai

Cabinet Particular Certificate Energetice Pancota reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Audit Energetic Pancota, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai - Cabinet Particular Certificate Energetice Pancota. Cabinet Particular Certificate Energetice Pancota Certificate Energetice Intocmire si Eliberare


 

Audit Energetic Arad, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai   

 

   Certificatul Energetic (Certificatul de Performanta Energetica) este un document tehnic cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu o cladire de referinta stabilita prin metodologie, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica (A,B,C,D,E,F,G).

Audit Energetic Arad, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai

   Când este necesar un certificat de performanta energetica ?

   Conform legii 372/2005, certificatul energetic este documentul necesar la:

   1. întocmirea contractelor de închiriere a unui imobil
   2. întocmirea contractelor de vânzare-cumpărare a unui imobil
   3. pentru receptia unei clădiri nou construite.

   Actul normativ dispune :

   ’’Pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se  închiriază, investitorul / proprietarul / administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii/unităţii de clădire pe care urmează să o cumpere/închirieze, după caz". Tot legea, specifica faptul ca efectuarea oricarei tranzactii de mai sus, fără obtinerea in prealabil a unui certificat energetic, nu este legala ! Exemplu : Orice contract de vânzare-cumpărare încheiat fără intocmirea unui certificat energetic, este supus nulităţii relative şi este anulabil! 

   Conform Codului civil, nulitatea relativă poate să fie invocată doar de persoana al cărui interes este ocrotit prin dispoziţia legală încălcată.

   Cât costă un certificate energetic?Audit Energetic Arad, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai

   Preturile la certificatele energetice, sunt stabilite in functie de:

   - tipul imobilului;

   - complexitatea imobilului;

   - suprafata imobilului.

   Daca in anul 2013 preturile erau destul de ridicate (exemplu: cost certificat pentru un apartament ~ 80-100 euro), in anul 2015 / 2017 preturile au scazut si au ajuns la un nivel rezonabil si accesibil tuturor ( exemplu : cost certificat pentru un apartament ~ 45 euro)

   Cum se obtine un certificat de performanta energetica?

   Am lasat aceast ultim aspect la sfarsit, deoarece este cel mai important pentru persoanele interesate si doresc sa-i acord o atentie sporita!

   Un certificat energetic se obtine prin parcurgerea câtorva pasi simpli, care implica un minim de efort din partea beneficiarului.

   În primul rând, beneficiarul trebuie sa pregăteasca o documentatie care trebuie pusă la dispozitia auditorului energetic. Prin documentatie, se intelege un minim de acte si informatii despre imobil.

   Exemplu: un act oficial care sa ateste adresa corecta si actuala a imobilului in cauza (extras de carte funciara / adeverinta primarie / certificat fiscal), planul imobilului daca dispune de el (RLV).

   In cazul in care planul lipseste, se va realiza unul, odata cu elaborarea certificatului energetic.

   Pasul numarul doi in obtinerea certificatului (cel mai important), este inspectia cladirii si colectarea informatiilor cu privire la imobilul in cauza (se studiază si evaluează instalatiile de încălzire, de preparare a apei calde de consum, de iluminat si de climatizare). Toate aceste informatii sunt completate in fisa de inspectie, precum si alte detalii de ordin tehnic.

   Pasul numarul trei, consta in prelucrarea datelor si informatiilor obtinute. Acest lucru se face prin folosirea unor programe informatice de specialitate, care redau la final consumul energetic al imobilului. Imobilul se incadrează într-o clasă de performantă energetică careia ii corespunde si o notă energetică.

   Ultimul pas, consta in tiparirea certificatului si predarea acestuia beneficiarului.

   Sper, ca aceste informatii sa va fie de folos!!!

   Cu prietenie,

   Mihai

Servicii

Audit Energetic Arad, Certificate Energetice - Defigo Crisan Mihai