Cabinet Particular Certificate Energetice Saveni

Certificate Energetice Saveni

Rusu Valentin Certificate Energetice Saveni

Cabinet Particular Certificate Energetice Saveni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Rusu Valentin Certificate Energetice Saveni - Cabinet Particular Certificate Energetice Saveni. Cabinet Particular Certificate Energetice Saveni Certificate Energetice Intocmire si Eliberare


RUSU  VALENTIN - AUDITOR ENERGETIC GRADUL I

CERTIFICATE ENERGETICE JUD. BOTOSANI

0741.062.300

Certificate energetice
          După cum se observă în ultima perioadă, sensul  în care se modifică prețul combustibililor este unul singur: crescător. Și dau dreptate tuturor celor care spun că aceasta se face nejustificat și că cei mai afectați sunt cetățenii.cetrificat energetic Într-adevăr,  la prima vedere pentru cel care solicită un certificat energetic este o cheltuială, însă rolul certificatului este de a motiva pe cel care construiește, folosește, închiriază  o locuință sau un alt spațiu încălzit să ia cât mai multe măsuri de economisire a energiei. Primul efect este, bineînțeles, că vei da mai puțini bani pentru plata energiei consumate, sub orice formă ar fi ea. Așadar cheltuiala se transformă de fapt într-o investiție. De fapt cea mai ieftină energie este cea pe care o economisești.
          În afara documentului propriu-zis, proprietarul spațiului va primi și recomandări care îl vor ajuta să ia cele mai bune decizii în privința creșterii eficienței energetice a locuinței.
          Pe parcursul certificării energetice nu ezitați să solicitați cât mai multe informații auditorului energetic care vă expertizează proprietatea. Veți constata că multe din recomandări vă sunt la îndemână și nu sunt costisitoare. Pentru altele sunt necesare investiții, iar după ce veți ajunge la concluzia că prin acestea se va mări confortul locuinței dvs,. cu siguranță că veți fi interesați să le faceți.
          Sunt convins că cei care vor să construiască, să cumpere sau să închirieze orice fel de spațiu încălzit sunt interesați de felul în care se prezintă construcția, dar la fel pot spune și despre cei care vând că doresc șă primească un preț mai bun pentru un spațiu în care se consumă mai puțină energie.
          Persoana care îi poate ajuta pe ambii trebuie să fie un specialist independent, neutru și care să nu fie implicat în nici un fel în tranzacție. Acea persoană este auditorul energetic.

   

Audit energetic

          Auditul energetic al unei clădiri urmăreşte ca pe baza unui studiu complex (analiză termică şi energetică a clădirii) să se identifice principalele caracteristici termice şi energetice ale construcţiei şi instalaţiilor aferente acesteia şi să stabilească din punct de vedere tehnic şi economic soluţiile de reabilitare sau modernizare termică şi energetică a acestora. 
 
           În urma aplicării soluţiilor eficiente energetic de reabilitare a clădirilor, în afara de intervenţia propriu-zisă asupra construcţiei, se intervine şi asupra mediului:    

  •  exterior, prin reducerea emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă şi a reducerii consumurilor resurselor energetice,  
  •  interior, prin modificarea complexului de factori care definesc noţiunea de confort termic.

 

Termografie a cladirilor

  audit energetic    Termografia (termoviziunea) este masurarea campului termic prin inregistrarea radiatiilor infrarosii si vizualizarea distributiei de temperatura pe suprafetele observate. 
    Repartitia temperaturilor pe o suprafata observata poate fi deci utilizata pentru localizarea/detectarea,defectelor ascunse de izolare, a zonelor cu umiditate în exces si/sau infiltratiilor de aer prin neetanseitatile unor componente ale anvelopei (rosturi ale ferestrelor si usilor, îmbinari ale elementelor de constructie insuficient tratate, etc). Temperaturile masurate constituie informatii initiale pentru calculele energetice efectuate pentru aprecierea
randamentului energetic al cladirilor.
        Repartitia temperaturilor pe o suprafata observata poate fi deci utilizata pentru localizarea/detectarea defectelor ascunse de izolare, a zonelor cu umiditate în exces si/sau infiltratiilor de aer prin neetanseitatile unor componente ale anvelopei (rosturi ale ferestrelor si usilor, îmbinari ale elementelor de constructie insuficient tratate,etc). Temperaturile masurate constituie informatii initiale pentru calculele energetice efectuate pentru aprecierea randamentului energetic al cladirilor.