Cabinet Particular Arhivare Documente Ghimbav

Arhivare Documente Ghimbav

BESSTO 85 S.R.L.

Cabinet Particular Arhivare Documente Ghimbav reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre BESSTO 85 S.R.L. - Cabinet Particular Arhivare Documente Ghimbav. Cabinet Particular Arhivare Documente Ghimbav


S.C. BESSTO'85 S.R.L. - Arhivare Documente

Prelucrare Arhivistica

Legatorie  

0766 746 688

 

   S.C. BESSTO'85 S.R.L. s-a infiintat dupa ce am analizat piata serviciilor de arhivare a documentelor si am concluzionat ca este necesar sa apara cineva care sa execute aceste servicii profesionist.

   Aceasta activitate se executa conform legislatiei in vigoare si anume Legea Arhivelor Nationale nr 16/1996. publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, VIII, nr 71, din 9 aprilie 1996 si Intructiunile privind activitatea de arhiva la creatorii si detinatorii de documente, aprobate de conducerea Arhivelor Nationale prin Ordinul de zi nr. 271 din 23 mai 1996.

   Serviciile suplimentare ce le asiguram sunt: consultanta in arhivare, Legatorie de arhiva, sistematizare si ordonare a fondurilor arhivistice.

   Cu toate ca suntem o firma relativ nou infiintata, vechimea in domeniu, o compensam cu o pregatire profesionala de exceptie.

   Toti angajatii nostrii sunt pesoane cu experienta indelungata in domeniu si cu pregatire atestata de Arhivele Nationale.

   Procesul de arhivare reprezinta o cerinta obligatorie in activitatea oamenilor si a companiilor, de aceea externalizarea documentelor trebuie facuta in mod resposabil si organizat. Documentele asigura continuitate si atesta activitatea unei companii, detinand controlul asupra legitimitatii acțiunilor întreprinse.

   Documentele continute in arhiva, sunt documente din sursa primara, care s-au acumulat de-a lungul vietii si activitatii unui individ sau al unei organizatii si sunt pastrate pentru a evidentia functia si rolul acestora la un moment dat in societate.

   Tipologia arhivelor cuprinde cinci tipuri de arhive: arhive academice, arhive de afaceri, arhive guvernamentale, arhive ale organizatiilor non-profit, alte arhive.

 

BESSTO 85 S.R.L. - Arhivare Documente

Servicii

   S.C. BESSTO'85 S.R.L. ofera servicii de prelucrare arhivistica:

   Nomenclator arhivisticBESSTO 85 S.R.L. - Arhivare Documente

   Nomenclatorul arhivistic se poate defini ca un tabel sistematic in care se inscriu, conform  structurii organigramei, unitatile arhivistice concepute pe probleme si termnene de pastrare, fiind un instrument de lucru indispensabil in organizarea unei arhive.

   Atunci cand la intocmirea Nomenclatorului arhivistic se intampina dificultati, echipa noastra prin profesionalismul si experienta sa acorda sprijin de specialitate in depasirea oricaror erori care ar putea sa apara in aceasta etapa.

   Constituire Dosar

   Conform cerintelor legale, documentele se grupeaza in unitati arhivistice anual, potrivit problematicii si termenelor de pastrare stabilite in nomenclatorul arhivistic, in al doilea an de la constituire.

  Documentele cuprinse în dosar se ordonează cronologic sau, în cazuri speciale, după alte criterii (alfabetic, geografic etc.); când în constituirea dosarului se foloseşte ordinea cronologică, actele mai vechi trebuie să se afle deasupra şi cele mai noi dedesubt.

   Ordonare Documente

   Documentele care se gasesc in arhiva neconstituite conform nomenclatorului, se ordoneaza, inventariaza si selectioneaza avand in vedere urmatoarele:

   •  determinarea apartenentei la fond (fondarea), tinandu-se seama de denumirea destinatarului, ștampila de inregistrare, rezolutie sau note tergale, continutul actului;

   •  ordonarea documentelor in cadrul fondului, dupa un criteriu stabilit (pe an si compartimente de munca, iar in cadrul compartimentului, pe probleme; pe compartimente si ani, iar in cadrul anului pe probleme, alfabetic, etc.).

   In cazul in care un dosar cuprinde documente din mai multi ani BESSTO 85 S.R.L. - Arhivare Documentese ordoneaza la anul cel mai vechi al dosarului, fara a se lua in consideratie datele documentelor anexate.

   In cazul in care documentele nu sunt constituite in dosare (foi volante), ordonarea acestora se executa dupa criteriul cronologic, iar apoi se grupeaza pe probleme, in dosare.

   Pe parcursul ordonarii documentelor fara evidente, se separa documentele de acelasi fel, cu termene de pastrare 1 – 5ani, in vederea eliminarii lor globale, cu ocazia selectionarii, la expirarea termenului de pastrare.   

   Amenajarea depozitului de arhiva

   Legatorie

   S.C. BESSTO'85 S.R.L. va pune la dispozitie si serviciul de legatorie de arhiva pentru a va ajuta sa pregatiti documentele pentru depozitare, ordonandu-le pentru o identificare cat mai rapida si fara erori.

   Legarea documentelor se face in coperti de carton, astfel incit sa fie permisa citirea completa a textului din interiorul dosarului. Un dosar poate fi constituit dintr-un document de o fila sau mai multe documente pâna la max 250-300 file. In cazul depasirii a 300 file – unitatea arhivistica se va imparti in volume tinindu-se cont de aspectul cronologic sau alfabetic stabilit de creatorul de documente.

   Dosarul format este etichetat fata si lateral si apoi dat spre verificare la compartimentul din care provin documentele.

   Dosarele sunt apoi aranjate in ordine cronologica, in functie de tipul documentului.

   Organizarea, reorganizarea fondului arhivistic

   Dotarea arhivei cu rafturi metalice speciale

   Dotarea cu cutii speciale pentru pastrarea si conservarea documentelor

   Dotarea cu coperti de dosare tratate chimic

Galerie foto