Cabinet Particular Certificate Energetice Bucuresti-Sector 5

Cabinet Particular Certificate Energetice Bucuresti-Sector 5 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Control Survey - Cabinet Particular Certificate Energetice Bucuresti-Sector 5. Cabinet Particular Certificate Energetice Bucuresti-Sector 5 Certificate Energetice Intocmire si Eliberare


0744.902.239

sc.controlsurvey@gmail.com

 

Certificatul de Performanta Energetica al cladirii  este eliberat de catre un auditor energetic atestat in urma unui audit efectuat la obiectiv. In urma acestui audit se elibereaza un certificat de performanta energetica prin care solicitatul primeste informatii legate de consumurile anuale de energie din locuinta (termica, apa calda menajera, electricitate) si cateva solutii de imbunatatire a performantei energetice a imobilului.certificat_energetic_3_400

Certificatul energetic este necesar daca va aflati intr-una din urmatoarele situatii:

    -Pentru vanzarea unui apartament, casa, imobil
    -Pentru inchirierea unui apartament, casa, imobil
    -Pentru Proces Verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor, atunci cand se doreste receptia unei constructii noi;

Conform Legii nr.372/2005, Certificat de Performanta Energetica al cladirii  este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.

Certificatul Energetic cuprinde valori de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare, care permit clientilor sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii. Certificatul Energetic este insotit de recomandari de reducere a costurilor, prin imbunatatirea performantei energetice a cladirii.

Performanta energetica a cladirii reprezinta energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a cladirii, necesitati care includ in principal: incalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul.

Performanta energetica a cladirii se determina conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza tinand cont de mai multi factori externi si interni ai cladirii: izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii in raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor invecinate, sursele proprii de producere a energiei, climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie.

In functie de energia consumata pentru incalzire, climatizare, iluminat cladirea primeste un indicativ de la A la G. A reprezinta un consum redus de energie, iar G un consum mare de energie.audit_energetic_7_03

Certificatul Energetic al cladirii este intocmit de catre auditori energetici pentru cladiri autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Valabilitatea Certificatului Energetic este de 10 ani de la emiterea sa.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 a devenit obligatorie elaborarea certificatelor si punerea acestora la dispozitia potentialilor cumparatori sau chiriasi de catre proprietari, in cazul in care se incheie contracte de vanzare - cumparare sau inchiriere a locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, precum si in cazul in care doresti sa iti reabilitezi termic locuinta. Prevederea legala era deja valabila inca din anul 2007 pentru constructiile noi carora li se facea receptia de catre autoritatile locale.

Certificatul Energetic se elaboreaza pentru urmatoarele cladiri noi sau existente, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate:

    -locuinte unifamiliale;
    -blocuri de locuinte;
    -birouri;
    -cladiri de invatamant (crese, gradinite, scoli, licee, universitati, camine, internate)
    -spitale, policlinici;
    -hoteluri si restaurante;
    -sali de sport;
   -cladiri pentru servicii de comert (magazine, spatii comerciale, sedii de firme, banci);
    -alte tipuri de cladiri consumatoare de energie (cladiri industriale cu regim normal de exploatare);

Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere. Pentru categoriile de cladiri care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului/proprietarului si este inclus in documentatia pentru receptia la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei sau la proprietar pana la constituirea acesteia.

    Pretul pentru eliberarea certificatului energetic depinde de:
    -Suprafata cladirii sau a apartamentului;
    -Datele puse la dispozitie de catre beneficiar;
    -Complexitatea constructiei sau a solutiilor tehnologice existente;
    -Timpul lasat la dispozitie pentru realizare;
certificat_energetic_9_400_01
Auditul energetic

Auditul energetic al unei cladiri este operatiunea prin care se identifica principalele caracteristici termice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia. In cadrul unui audit energetic se analizeaza rezultatele obtinute prin analiza termica a cladirii si stabilesc solutii tehnico-financiare de reabilitare si/sau modernizare termica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia. Elementele necesare alegerii solutiilor de reabilitare si/sau modernizarea cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic.

Element esential al procedurii de efectuare a auditului este raportul de audit energetic care prezinta:

    -modul in care a fost efectuat auditul
    -caracteristicile energetice principalele ale cladirii
    -propunerea masurilor de modernizare a cladirii si instalatiilor aferente acesteia
    -concluziile referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic.

Forma de prezentare a raportului trebuie adaptata in functie de beneficiarul acestuia, deoarece acesta va fi cel care va decide in privinta modernizarii termice a cladirii. Prezentarea raportului de audit energetic, forma, modul de redactare, claritatea si usurinta de interpretare a continutului acestuia sunt esentiale pentru beneficiarul raportului.

Servicii

  •     expertiză termoenergetică;Audit energetic Otopeni
  •     audit energetic pentru construcţii şi instalaţii;
  •     inspectii termografice – cu camere de termoviziune FLIR;
  •     certificare energetică (elaborarea certificatelor de performanță energetică a clădirilor și unităților de clădire);
  •     consultanţă energetică.

banner_400